Vad gör jag nu?

Teater

Under höst/vinter/vår 2021-2022 har jag glädjen att arbeta med Kvalitetsteatern i föreställningen Cash i Queen. Föreställningen bygger på berättelser från personer som sökt skadestånd för tvångssteriliseringar vid byte av juridiskt kön. Efter ett nyskrivet manus av Nino Mick och Xenia Klein och med nyskriven musik av Maja Darkest Karlsson.

Nypremiär 26 maj 2022
Hagateatern i Göteborg
torsdag 26 maj kl 19:00
fredag 27 maj kl 19:00
lördag 28 maj kl 19:00
söndag 29 maj kl 18:00 

Boka biljett här:
Kulturbiljett

Premiär 20 november 2021
- Preliminär spelperiod: 
* Konstkollektivet: 20 nov - 30 nov 2021 
* Hagateatern i Göteborg: 16 - 29 maj   2022 
* Inkonst i Malmö, våren 2022 

Foto: Francis Löfvenholm

Film
Se mig göra Miou i filmen Guard the robe!
Regissör: Victor von Schirach
Tid & plats:
fredag 15 okt - 15.00
Filmhuset - Victor.

När Miou blir ensam tar han tillfället i akt att pröva en av sin systers klänningar. På grund av ett konstruktionsfel i klänningen somnar han med den på sig, men kommer hans syster Nicole acceptera det?

Mer info här: Stockmotion

Film

Foto: Mia Malcyone, Gravety Film
Foto: Mia Malcyone, Gravety Film

GUARD THE ROBE
Gravity Film

I ROLLERNA
Stefan Skärlund - Miou
Therése Neaimé - Nicole

Se filmen HÄR

Om projektet
Filmen är enbart några minuter lång vilket skapar möjligheter inom produktionen samt ökar chanserna till internationella filmfestivaler. Vi tror att innehållet och filmens tema kommer att locka en bred publik, i synnerhet de personer som har någon på något vis kan känna igen sig i Mious situatution. Det är en konstnärlig arty-film inspirerad av Wes Andersons look, inspirerad på en krönika av Sara Danius, skriven av manusörfattaren Filip Hallbäck.

Distributionsplanen är att få premiärvisning genom internationella och nationella filmfestivaler och därefter genom digitala kanaler så som Youtube, Facebook etc, dels i samband med eventuella större kampanjer kring ämnet samt som enskild film. Vi har en dialog med organisationen RFSL om att vi ser filmen, i sin helhet samt delar av den, som en gåva för den tilltänkta organisationen och kommer att överlåta visningsrätten till RFSL utan någon ersättning.

VISUELL STIL
Regissören Victor von Schirach arbetar med en visuell stil och är inspirerad i av Wes Andersson och Roy Anderssons cinematisk look som är attraktiv för ögat. Filmenkommer berättas genom långa tagningar där skådespeleriet är ett fokus i det visuella rummet. Bildmässigt förhöjer det historieberättandet och den konstnärliga dimensionen. Färgschemat kommer att matchas med färgen på vår önskade location. Vi tänker oss hotellet Ett Hem på Sköldungagatan 2, Östermalm och en balsal, eventuellt Kungliga Operans Guldfoaye. Kostymen skall matcha färschemat. Askungen / DISNEY möter Wes Andersson.

Gravety Film - Guard the Robe. Med Therése Neaimé. Foto: Mia Malcyone
Gravety Film - Guard the Robe. Med Therése Neaimé. Foto: Mia Malcyone

Just nu jobbar jag som teaterlärare och försöker säkra en bättre framtid genom att dopa eleverna med kärlek. Läs Mariestadstidningen och mitt fria ord!

Dr Duma & Rakel. Ilustratör: Lina Serning.

Dr Duma & Rakel
- på vådliga vatten


av Per Wernolf

En musikalisk fantasi (från 3 år) om två gamlingars vänskap
Dr Duma och Rakel är de bästa av vänner, men Duma har en tendens att glida iväg i dagdrömmarnas värld och glömma vännen Rakel hemma. När det händer kan hon inte hålla tårarna borta. Hon undrar där hon sitter i en vrå: ”Hur kan jag va ensam fast än vi är två?”
Hon lyckas med en kraftansträngning ta sig in i Dumas fantasi och tillsammans ger de sig ut på en vild resa på vådliga vatten. Resan blir så vild så att grannen på servicehemmet rynkan ringer på och klagar. Som de barn de innerst inne är exploderar de i skratt. Deras lek tar slut och Rakel går hem. Det är kväll och hon skall lägga sig för att drömma om Dr Duma.

I denna saga bjuds barnen (publiken) in i en fantasivärld men också en värld där vuxna leker. Där fantasin spelar roll i relationen mellan två vänner, som skulle kunna vara deras Mormor eller Farfar.

Premiär: 4 maj 2014 på Teater Pero i Stockholm.

Regi: Per Wernolf
Rakel: Kari Hamfors Wernolf
Duma: Stefan Skärlund
Scenografi & Kostym: Lina Serning
Musik: Uffe Eriksson
Prod: Isabelle von Saenger

Spelas i Vinterviken 10 aug och under Kulturfestivalen 13 aug i Sthlm.

Spelschema:
04-maj Teater Pero 13.00
11-maj Teater Pero 11.00 & 13.00
08-jun  Vinterviken 13.00
10-aug  Vinterviken 13.00
13-aug Kulturfestivalen 12.30 & 15.00
06-sep Halmstad 16.00
11-sep Kista
12-sep Kista
05-okt Teater Pero 11.00 & 13.00
06-okt Teater Pero 09.30 & 10.45
19-okt Jönköping 15.00
23-okt Skellefteå 9.30 & 10.45
24-okt Skellefteå 9.30 & 10.45
25-okt Skellefteå 9.30 & 10.45
26-okt Sundsvall 14.00
08-nov Nacka Dieselverkstan 15.00

Köp föreställningen:

Duma & Rakel. Foto: Örjan Jakobsson

ETT UPPROR - the transgender version vid Pride House, Marionetten, 28 juli kl 15.

ETT UPPROR - the transgender version. Foto: Nina Ramsby
ETT UPPROR - the transgender version. Foto: Nina Ramsby

ETT UPPROR! - the transgender version (tidigare Jungfruleken).
Ett teaterexperiment med mänskliga rättigheter i fokus.
Av Aleksa Lundberg och ensemblen
Spelas vid Pride House, 28 juli, 2014, kl 15.

Aleksa har ordet:

"Från början var tanken att spela Jean Genets Jungfruleken från 1947 och byta ut den klasskritiska tematiken mot kritik mot dagens samhällssystem, som diskriminerar utifrån kön. Efter att ha repat nästan fem veckor av åtta förstod jag att min konstnärliga ambition inte höll hela vägen. Vi sa väldigt lite om transpersoners situation idag.
Jag slängde Genets pjäs i papperskorgen och skrev min egen. Det har resulterat i en nyskriven föreställning som helt bygger på mina erfarenheter som transkvinna och ensemblens historier av att vara människa idag. Vi visar till exempel prov på en vanligt förekommande situation transkvinnor ofta hamnar i när vi blir uppraggade på krogen eller raggar själva, och ger tydliga besked till politikerna om vad som måste göras för att inkludera transpersoner som fullvärdiga samhällsmedborgare"


Transpersoner står längst ned på samhällets hierkistege, och representeras sällan på film, teaterscener eller i den lokala matbutiken.
Transpersoner saknar skydd i hetslagstiftningen, trots att gruppen är den mest utsatta av samtliga grupper inom HBTQ-paraplyet,

Staten vill fortfarande inte kompensera transsexuella som tvångssteriliserats vid juridiskt könsbyte,

Transpersoner som skaffar barn kan inte registreras som föräldrar ifall deras biologiska kön inte överensstämmer med det juridiska.
Listan kan göras lång.
Ett uppror - The Transgender Version" är ett dramatiserat politiskt tal med inslag av scenisk gestaltning och koreografi.
Vi har den politiska lösningen för att skapa ett samhälle fritt från strukturen som förtrycker utifrån kön.

Mian Lodalen, Gudrun Schyman, Bianca Kronlöf, Maria Sveland och Kakan Hermansson har lånat ut sina röster till oss och ger sin syn på saken.

Allt detta och mycket, mycket mer.

Kärleken är meningen med livet.

Av: Aleksa Lundberg
Regi: Aleksa Lundberg
Producent: Frida Amnow
Medverkande: Stefan Skärlund, Anna-Karin Håkansson, Victor von Schirach och Alexander Ohakas
Scenografi: Lena Lundström
Musik/ljud: Fredrik Arsaeus Nauckhoff, Nina Ramsby, Aleksa Lundberg
Ljusdesign: Isabelle Bella Oldenqvist
Kostym/mask: Sofi Gregersdotter
Foto/grafisk form: Nina Ramsby
Produktion: UngaTur
 


Under West Pride i Göteborg spelar Teateretablissemanget
Zoo/Kannibalsyndromet
30 maj 2014, kl 19:00, vid Stora teatern i Göteborg.

Klara Bendz, Stefan Skärlund & Helena Sandström. Zoo/Kannibalsyndromet. Foto: Gertrud Larsson, dramatiker/regissör

ZOO/KANNIBALSYNDROMET,
av Gertrud Larsson

Två lesbiska kvinnor sitter i en bur. Utställda till allmän beskådan. I en samlingslokal pågår ett självhjälpsmöte. Syftet är att deltagarna ska befrias från sin homosexualitet. Zoo/ Kannibalsyndromet är en föreställning med två enaktare om homosexuell identitet. För produktionen står Teateretablissemanget, som senast gjorde succé med föreställningen Världens lyckligaste kycklingar.
Medverkande: Helena Sandström, Klara Bendz och Stefan Skärlund. Regi: Gertrud Larsson.

________________________________

Nedan finns bilder från Instagram. Rep, livet, ditt & datt.

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.







Kari Hamfors-Wernolf
Under våren 2014 kan du se Kari som Kajs Bajsson i barnprogrammet ”Biss och Kajs” och som vetenskapsreportern Agneta Kropp i ”Labba”Barnkanalen, SVT. Kari hade en av de ledande rollerna i långfilmen ”Äntligen midsommar”. Förutom Kari medverkade bland andra Luke Perry (Känd som Dylan i Beverly Hills). Hon syntes även i filmen ”Underbar & älskad av alla” av Martina Haag. Kari har tidigare varit verksam som skådespelare i Malmö, där hon bland annat arbetade vid Malmö Stadsteater. I Stockholm har hon arbetat vid Riksteatern, Circonova och Teater Pero. Vid Teater Pero har hon medverkat i succéföreställningarna Gittan och Gråvargarna och Rut och Knut leker doktor. Hon älskar att göra partytricks med ansiktet samt dialekter från Sveriges alla hörn. Karis hjärta bultar extra hårt bara man nämner staden med tre hjärtan, Halmstad.






​Per Wernolf
Per är skådespelare och regissör.
2013 och 2012 regisserade han på Västerbottensteatern i Skellefteå. Under Hösten 2012 spelade Per föreställningen ”Maskresan” på turné. Hösten 2007 och våren 2008 turnérade han runt hela landet med barnföreställningen ”Rut och Knut leker doktor”. Per Medverkar i filmen ”Äntligen midsommar” som hade premiär 2009. Han gick även att se i TV 4, ”Tack gode gud”. Han har medverkat i bland annat ”Shakespeares samlade verk” & ”Sveriges historia” på Boulevardteatern i Stockholm. Per sover helst på ett liggunderlag i fjällvärlden.